in
Les comarques de Lleida tenen unes tradicions gastronòmiques fortament arrelades. Receptes heretades de generació en generació, que se n'han anat millorant amb el temps.
El gran nombre d'establiments restauradors, l'elevat nivell dels professionals i la utilització de productes de la terra, sans i naturals, atorguen una rica personalitat a la cuina lleidatana, tot regat amb l'excel·lent oli d'oliva amb denominació d'origen les Garrigues.
Les terres de Ponent ofereixen un ventall d'elaboracions alimentàries bastant ampli. De tots els productes, els caragols són els autèntics “reis”dels fogons de Lleida. A les zones meridionals destaquen les cassoles de tros, l'olla barrejada, les coques de recapte i els panadons.
Al Pallars, les truites de riu o el xoliç. De l'Alta Ribagorça és típica l'escudella, i l'Alt Urgell ens ofereix delícies com la vedella ofegada o el trinxat. La cuina de la Val d'Aran, amb creacions com l'olla aranesa o els patés... I tot regat amb un bon vi amb denominació d'origen Costers del Segre. A l'hora de la postres, tenen especial renom els granados, dolços artesans típicament lleidatans, les orelletes, la fruita dolça, els torrons, o qualsevol una altra especialitat confeccionada de manera artesana.
|