Destacats
Dimecres, 06 de Febrer de 2019

LA FUNDACIÓ ESCOLA CRISTIANA DE CATALUNYA SOBRE LES DEDUCCIONS DE L'IRPF

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ha emès un comunicat en referència a les notícies aparegudes avui als mitjans de comunicació sobre deduccions d'IRPF en centres concertats. Transcrivim el contingut:

--------------------------------------------

Benvolgudes i benvolguts,

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya vol donar un missatge de tranquil·litat a les famílies i als centres.

Deduccions d'IRPF en centres concertats

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya, en línia amb Escuelas Católicas, demana prendre amb prudència les notícies aparegudes, bàsicament al llarg del dia d'avui, segons les quals les aportacions voluntàries realitzades pels pares als centres concertats no poden considerar-se donacions i, per tant, no serien susceptibles de desgravació.

En aquest sentit, des d'Escuelas Católicas s'informa que han tingut accés a fonts del Ministeri d'Educació i d'Hisenda que manifesten clarament que les actuacions d'Hisenda s'han restringit a casos aïllats, i que no ens trobem davant cap avís oficial de l'Agència Tributària que afecti la generalitat dels pares que ha triat l'ensenyament concertat i que efectua donacions. La resposta del Govern a la consulta d'un grup parlamentari es limita a reco rdar els preceptes legals en vigor.

Convé insistir que no s'ha produït cap modificació de la Llei 49/2002 de Mecenatge i que l'Agència Tributària ha admès aquestes deduccions amb caràcter general des de fa 20 anys. La FECC vol remarcar que sempre que es compleixin els requisits previstos a l'esmentada Llei (voluntarietat i no exigència de contraprestació), les esmentades aportacions voluntàries poden ser objecte de desgravació fiscal per part dels donants.

Cordialment,

Miquel Mateo
Secretari general adjunt