Enllaços
Dimarts, 01 de Gener de 2019

3 DE MARÇ DE 2019 @ ( A l'hivern NO hi ha Sardanes, tornarem el 3 de març) MADRID - SARDANES AL RETIRO , a la Glorieta i Font de la Sardana a les 12 del migdia, (( cada 1er. i 3er. diumenge de mes )). ***


 

SARDANES AL RETIRO

 A l'hivern NO  hi ha Sardanes al Retiro, tornarem el  3 de març de 2019

 

AGRUPACIÓ SARDANISTA DEL CERCLE CATALÀ DE MADRID

 

MADRID - SARDANES AL RETIRO , a la Glorieta i Font de la Sardana

a les 12 del migdia, (( cada 1er. i 3er. diumenge de mes )).

 SARDANISTES....()

Si mai aneu a MADRID

i esteu el 1er. o 3er. diumenge del mes prop del

PARC DEL RETIRO

no deixeu d´anar a

BALLAR SARDANES

amb els amics del

CERCLE CATALÀ DE MADRID

els trobareu a la

GLORIETA DE LA SARDANA

tot just darrera del llac de les barquetes on hi ha unes columnes.

DARRERA DEL MONUMENT A ALFONSO XII QUE VEIEU A LA FOTO.

 

 


FESTA MAJOR DEL CERCLE CATALÀ DE MADRID 2015

 

           

 

Foto: 21-12-2014

 

Foto  20-4-2014

Foto : 6-4-2014

Foto : 16-3-2014

              


Parc del Retiro de Madrid a la Glorieta de la Sardana

tot just darrera les columnes del monument a

Alfonx XII ( llac de les barquetes)

 

 

Sardanes al  Retiro de Madrid

Des de l’any 1953 l’Agrupació Sardanista del Cercle Català de Madrid, organitza regularment audicions de Sardanes que des del 1964 se celebren a la Glorieta de la sardana del Parc del Retiro.

A començament dels anys 70 i coincidint amb un moment d’apogeu de presència de joventut al Cercle, neix la Colla Montserratina dins de la Penya Jove. Abans se n’havia format una altra de vida molt breu.

A finals del 1972, coincidint amb el trasllat a la seu actual del Cercle, neix una segona “Colla Sardanista” dins ja de l’Agrupació Sardanista que pren el nom de “Siguem qui som” adaptació del llema del Cercle “Siau qui sou”. La seva fundació la van promoure en Ramon Tondo i l’Albert Masquef. La Colla va aconseguir anar a concursos durant anys, mostrant a Catalunya que la universitat de la sardana té el seu reflex a Madrid.

Hen de destacar que el priemr concurs en què va participar va ser el de Reus l’any 1973.

L’incendi del cercle, junt amb l’absència a Madrid del Ramon i l’Albert fa que quedi en letargia la colla des del 1978 fins l’any 1995. L’entusiasme de María José Quijano, madrilenya i senyora de l’Albert, aprofitant la presència d’antics dansaires com ella amb motiu de la celebració del quaranta aniversari de l’Esbart l’anys 1993, aconsegueix moure l’antiga colla “Siguem qui som”.

Tota colla és per damunt de tot un grup d’amics amb una estimació especial a la sardana que els uneix i els motiva, junt amb l’esperit de superació i de competició que els porta a concursar. A Madrid hi ha un 90% del primer i un 10% del segon. El desig de participar en algun concurs cada any el tenim com a estimulant per prendre forces de les altres colles, per continuar assajant i mostrant a Catalunya que a Madrid està viva la sardana tant en la seva vessant d’audicions com en el món de les colles sardanistes.

És per tot el que s’ha mencionat, que durant l’any 1997 es va fer el primer i únic Curs de monitors de Sardanes fora de Catalunya amb una masiva assitència d’alumnes i amb uns examinadors catalans que van mirar el punt i la coma per aprovar als alumnes, el resultat un número molt important de professor de sardanes que cada 1r. i 3r. diumnge de mes donen classes a la Glorieta de la Sardana del Parc del Retiro.  

Sardanas en el Parque del Retiro

Desde su fundación la sardana siempre ha estado presente en las actividades del “Cercle”, pero es a partir de la inauguración de la Fuente de la Sardana, ubicada en la Glorieta de la Sardana del Parque del Retiro, el año 1964, cuándo de forma regular se realizan “ballades” de sardanas en esta plaza.
La frecuencia ha variado a lo largo de los años, siendo quincenal en los años sesenta y setenta, semanal en los ochenta y pasando de nuevo a partir de los años noventa a ser quincenal.
En la actualidad se celebran todos los primeros y terceros domingos de mes, entre setiembre y junio a las 12 del mediodía.
La sardana es una excusa para pasar una agradable mañana en el parque más emblemático de Madrid, disfrutando del mismo en compañía de amigos.
En caso de no saber bailar, allí mismo, alguno de nuestros monitores se encargará de que aprendan los rudimentos suficientes para que se incorporen el mismo día a la anilla.

 

SARDANISTES....()

Si mai aneu a  MADRID

  i esteu  el 1er.  o 3er.  diumenge de mes prop del

PARC  DEL RETIRO

no deixeu d´anar a

BALLAR SARDANES

  amb els amics del

CERCLE CATALÀ DE MADRID

  els trobareu a la

GLORIETA DE LA SARDANA

tot just  darrera del llac de les barquetes on hi ha unes columnes.

DARRERA  DEL MONUMENT A ALFONSO XII QUE  VEIEU A LA FOTO.


Contador gratis