ca
ca

Notícies

Visites al conjunt d'art rupestre La Roca dels Moros d'El Cogul, Museu Arqueològic d'Artesa de Lleida i cellers de Puigverd de Lleida

Diumenge, 29 d'Abril de 2018

Un grup de 19 socis del Cercle d'Amics del Museu de Lleida ens vam desplaçar, el dissabte, 28 d'abril, a la Roca del Moros d'El Cogul per visitar el conjunt d'art rupestre, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco. Amb l'ajuda de l'experta guia que ens va acollir, vam poder conèixer i gaudir del conjunt d'art rupestre més significatiu i emblemàtic de Catalunya.

Finalitzada la visita a La Roca del Moros ens vam traslladar a Artesa de Lleida, on vam visitar el Museu Arqueològic. Allí vam escoltar les explicacions del nostre amic i company, soci també del Cercle, Antonio Llusà, sobre les diferents peces que hi ha exposades, que van des del Paleolític Inferior fins a l'època romana. També vam comptar amb la presència del Sr. Costafreda, que junt amb d'altres persones de la localitat vam ser els qui amb la seva recerca i entusiasme vam fer possible aquesta instal·lació.

Deprés vam anar a Puigverd de Lleida, on vam dinar al restaurant Pati Blau i després de l'àpat vam poder visitar el seu celler. Per conèixer aquests espais tan caracteristics de Puigverd ens va acompanyar el Felip Niubó, bon coneixedor i entusiasta d'aquesta vila. Amb ell vam visitar un altre celler, van recórrer els carrers del poble i van acabar a la Casa Consistorial, per veure el seu Museu Arqueològic.

Cal esmentar la visita que vam fer a una cabana de volta situada en una finca del terme d'Aspa, propietat d'una sòcia del Cercle.

Volem agrair molt especialment a l'Antonio Llusà i al Felip Niubó la seva col·laboració per a l'èxit de la visita.

A les galeries de fotografies en podeu veure algunes d'aquestes visites.

Veure totes les notícies.

 
Apunta't al nostre butlletí