ca
ca

Notícies

Litigi de l'art sacre de la Franja

Dimarts, 08 de Maig de 2018

Un dels fins del Cercle d'Amics del Museu de Lleida és "Defensar la integritat de les col·leccions del Museu de Lleida" .

Des que el passat 11 de desembre de 2017 es van traslladar, amb ús de la força policial, 43 obres d'art que formen els béns de Sixena des de fa anys integrats al Museu de Lleida, vam veure arrabassada per ordre d'un jutge una part de la col·lecció del nostre Museu. De totes maneres, no descartem que al final la justícia ens acabi donant la raó, ja que s'ha recorregut contra la sentència de l'Audiència Provincial. Esperem que algun dia les peces retornin al Museu de Lleida.

Ara, també hem de fer front a la reclamació del Bisbat de Barbastre-Montsó de 111 obres d'art originàries d'esglésies de la Franja de Ponent. El Cercle d'Amics del Museu de Lleida, de la mateixa manera que el Bisbat de Lleida i el Consorici del Museu, defensa la legimitat de l'adquisició de les peces i la unitat de la col·lecció.

Davant de la importància del repte d'evitar el trasllat de les obres, des del Cercle d'Amics del Museu de Lleida fem una crida a totes les persones que se sentin interpel·lades per aquesta qüestió a treballar-hi conjuntament. Creiem que quants més siguem els que donem suport al manteniment del nostre patrimoni museístic, més possibilitas d'èxit tindrem. Us convidem a fer-vos socis de la nostra associació per defensar el Museu tots junts. 

Podeu ampliar la informació sobre aquest litigi consultant el document que hem penjat en aquesta web. També hi podeu trobar l'escrit del Cercle publicat al Segre sobre aquest tema.

 

 

 

Apunta't al nostre butlletí