El Sant Enterrament

  La nit del Divendres Sant es celebra la Processó del Sant Enterrament de Crist, que és la més solemne i de recolliment de tota la Setmana Santa lleidatana.

La processó del Sant Enterrament de Crist destaca per l'acompanyament a espatlles dels Portants del pas del Crist Jacent, magnifica talla, espectacular i impressionant que produeix un efecte embargador en veure darrere de la preciosa imatge a nombrosos penitents, homes i dones, que compleixen dures promeses en aquesta hora de la processó, molts descalços i arrossegant gruixudes cadenes. Tota ella una devoció emocionada que ens evoca les següents paraules:

 

"A l'hora nona va expirar nostre Senyor Jesucrist, camí cap al sepulcre acompanyat pels seus fidels natzarens i amb sons de música fúnebre.

Avança Crist mort fins al Sepulcre sobre el qual Pilat va permetre a Josep d'Arimatea que el dipositessin. Al tron rams de flors proclamen la primavera de la vida en aquesta nit d'ombres, làmpades de llum il•luminen els millors sentiments dels homes.

Els seus 37 Portants li ofereixen l'esforç de les seves espatlles sense desmai, unes espelmes enceses i penitents mussiten una oració a la vora del Senyor.

El pas és lent, la veu callada i la lluna plena."


Recorregut del Sant Enterrament


Crist Jacent en Processó (2008)