ca
ca es

Activitats - Terapia de grup

Teràpia de grup

Dia: Ultim dijous de cada mes

Hora: de 10:00 a 12.00

Psicologa: Judit Pijuan

Lloc: ESPAI D'ENTITATS

C/ Henrry Dunant, 1

Lleida


La teràpia de grup hem pot ajudar?
Molts malalts de Párkinson es fan aquesta pregunta abans de participar en una teràpia de grup.,sobre tot quan la persona es troba en el començament de la malaltia, però es llavors quan es pot treure mes benefici amb aquestes teràpies.
Un psicòleg dirigeix les sessions, el qual ha rebut formació especialitzada en infermetat de Párkinson
Els psicòlegs s’ocupen de que les sessions siguin el més constructives i terapèutiques possibles. Les sessions estan prèviament programades els malalts es reuneixen uns 90 minuts una vegada al mes o cada 15 dies
El Psicòleg que condueix les sessions ha de conèixer amb anterioritat els afectats que participaran en el grup i valorar les característiques de cadascun així com la conveniència de formar part de grups concrets de teràpia.
Normalment, els afectats que participen en els grups son persones amb una certa autonomia que estan motivats per aquest tipus d’intervenció, desitgen rebre informació sobre la malaltia i mostren interès en comunicar-se amb altres afectats per intercanviar experiències i aprendre estratègies que ajudin a adaptar-se de forma saludable a la malaltia.
Quan no existeixen complicacions que impedeixin la teràpia de grup, aquesta es aconsellable perquè aporta una sèrie de beneficis addicionals , que difícilment s’obtindrien a traves de la teràpia individual, com son el aprendre recursos per afronta la malaltia amb l’intercanviï d’experiències amb d’altres persones que viuen problemes semblants.,el trencar el sentiment de soledat i d’aïllament, que en la majoria dels casos comporta la malaltia de Párkinson i el ampliar la ret de recursos de recolzament psicosocial.
Sens dubte respecte a començar la teràpia de grup, li recomanem que no ho pensi mes i provi. Sempre esta a tems de renunciar. Si te l’ocasió de preguntar a altres afectats que ja han participat en programes de ajuda psicològica , faci-ho i comprovarà perquè l’animem a participar en les teràpies de grup.

 

Reflexions que el poden decidir a participar.
 Poder intercanviar experiències amb persones que es troben en situacions similars, ajuda a comprendre que tot i pati la mateixa malaltia cada malalt es diferent i que la malaltia de Párkinson no afecta a tots de la mateixa manera.
 Ajudar a altres persones amb problemes semblants ens pot fer sentir be.
 Coneixen a altres que viuen experiències semblants a les nostres podem obtenir informació sobre recursos per solucionar problemes relacionats amb la malaltia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apunta't al nostre butlletí