Notícies

LLEIDA RECONEIX ELS PREMIS MUNICIPALS BAULA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Dimecres, 16 de Desembre de 2015
General
LLEIDA RECONEIX ELS PREMIS MUNICIPALS BAULA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, el Doctor Xavier Rodamilans, i el tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha presidit aquest vespre el lliurament dels Premis Baula, uns guardons que reconeixen, any rere any, aquelles persones, entitats i institucions que han destacat en el foment de la participació ciutadana a Lleida.

 

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol en la modalitat de millor entitat cívica, la iniciativa “Posa’t la gorra” de l’Associació de Famílies amb nens malalts de càncer de Catalunya a Lleida (AFANOC) com a millor activitat participativa i el pare Joaquin Pina com a premi d’honor a la trajectòria personal han estat els guardonats amb els premis Baula de Participació Ciutadana 2015.

 

Àngel Ros ha remarcat que aquest premi, que enguany arriba a la 10ena edició, és un indicador del sòlid teixit associatiu existent a la ciutat i ha destacat que “tots els guardonats sou grans persones d’una Lleida que viu la solidaritat i el treball dels demés amb dedicació i voluntarietat”. El paer en cap ha felicitat els guardonats i ha reconegut, molt especialment, la tasca de promoció exterior de la ciutat que realitza la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, la seva activitat constant durant tot l’any i la seva aposta pel Centre Històric; de l’AFANOC ha subratllat el seu dinamisme i el suport que l’entitat ofereix als nens i nenes que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies: “Vaig visitar la casa dels Xuclis i el carinyo que desprèn el projecte envers les famílies i els nens i nenes malalts, més enllà del pur allotjament, és present en cada racó d’aquell espai”. Finalment, Ros ha agraït al pare Joaquin Pina la tasca desenvolupada a Lleida i molt especialmente al barri de la Mariola durant els anys en què ha ha viscut a Lleida, a través del Mercedarios C. F. i la U. D. Gardeny, on mitjançant l’esport ha ajudat moltes famílies i ha destacat que la seva petjada a Lleida i la seva tasca es mantindrà viva.

 

La 10ª convocatòria del Premi Baula ha rebut 23 candidatures a la millor entitat cívica, 28 propostes a la millor activitat participativa i 14 propostes pel premi d’honor a la trajectòria personal en l’àmbit associatiu. Cada modalitat del premi té una dotació econòmica de 600 euros. El premi d’honor es reconeix amb una obra d’art.

L’objectiu del Premi Baula és aconseguir que la funció cívica i el bé social de la participació ciutadana sigui reconeguda per la societat lleidatana, i que el treball en aquesta matèria que desenvolupen diferents persones o entitats tingui el suport de la Paeria.

Al lliurament del Premi Baula hi han assistit també el portaveu del Grup Municipal de CiU a la Paeria, el regidor Paco Cerdà, i la presidenta del grup municipal del Partit Popular a la Paeria, Dolors López.

L’acte de lliurament ha finalitzat amb l’actuació musical de la Coral Llum de Veus de Pardinyes.

 

  Tornar