Notícies

PRIMER TALLER DEL PROCÉS PARTICIPATIU DE LA REFORMA DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA AMB ELS REPRESENTANTS DE LES ENTITATS DE NOUVINGUTS

Dimecres, 24 de Febrer de 2016
General
PRIMER TALLER DEL PROCÉS PARTICIPATIU DE LA REFORMA DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA AMB ELS REPRESENTANTS DE LES ENTITATS DE NOUVINGUTS

Aquest dimarts s'ha celebrat el primer taller del procés participatiu per dur a terme la reforma del Reglament de Participació Ciutadana.

Es tracta del primer dels vuit tallers sectorials en què s’ha dividit el treball per debatre la revisió del document, als quals s’ha invitat a participar les 878 entitats que estan inscrites en el registre municipal. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha presidit aquesta tarda, a la sala Paulo Freire, el primer taller al qual s’han convocat mig centenar d’entitats de nouvinguts. Els altres set tallers estaran dedicats a marees i plataformes, ONG, entitats culturals, esportives, juvenils, socials, veïnals i cases regionals.

Per tal de facilitar la participació de la ciutadania amb una estructura que faci possible l’anàlisi, la proposta i el debat amb els responsables electes de la ciutat, s’ha establert un procediment per tal d’arribar a un document final, que reculli les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació dels ciutadans i ciutadanes de Lleida. Aquesta proposta de treball consisteix en convocar tres reunions de cadascun dels tallers sectorials. La primera, de presentació, i les altres dues, de debats. També es faran reunions monogràfiques en els 14 consells de barri per recollir les propostes formulades. Amb tot el material s’elaborarà una memòria participativa per donar forma a les propostes recollides. Finalment, la secretaria general emetrà un informe jurídic previ sobre les conclusions.

Més informació sobre el Procés de Participació per a la Revisió del Reglament de Participació Ciutadana en el web: www.lleidaparticipa.cat, a través de la qual els ciutadans i ciutadanes també podran fer les seves aportacions, mentre duri el procés d'actualització.

 

  Tornar