Notícies

CONFERÈNCIA INTERNACIONAL DE DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA A LLEIDA

Dilluns, 07 de Març de 2011
General
CONFERÈNCIA INTERNACIONAL DE DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA A LLEIDA

La conferència, sota el nom de “Noves tecnologies i participació ciutadana. Societat civil i instruments de comunicació”, aplegarà a centenars de professionals de les noves tecnologies i la participació ciutadana, entre el 6 i el 8 d’abril, a Lleida.
La XIa Conferència de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) tindrà com a objectiu, entre altres, estudiar les possibilitats de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l’àmbit de la Participació Ciutadana, especialment en allò referent a la relació entre l’Administració i la ciutadania. La trobada reunirà responsables i tècnics municipals de les àrees d'alcaldia, participació ciutadana i governança dels 250 governs locals i regionals de les ciutats d’arreu del món sòcies de l'OIDP, així com a investigadors de centres d'estudi, universitats, empreses i associacions relacionades amb aquest àmbit temàtic, que volen conèixer, intercanviar i implementar experiències per aprofundir la democràcia en el govern de les ciutats.
Però, malgrat la importància intrínseca que aquesta conferència tindrà quant a participació, cal remarcar a més que la celebració d’aquest fòrum significarà, per a Lleida, una oportunitat de posicionament internacional en l’àmbit de les TIC i de la participació ciutadana. En aquest darrer sentit, val a dir que el lideratge de l’Alcalde Àngel Ros, en l’àmbit de les noves tecnologies, juntament amb la idoneïtat de les instal·lacions de la llotja, van ser uns dels factors facilitadors perquè aquest esdeveniment fos concedit a Lleida, prenent el relleu de ciutats predecessores com Barcelona, La Paz, Sant Sebastià, Buenos Aires, Recife, Lille i Ciutat de Mèxic, entre d’altres.
 

  Tornar