Notícies

S'HA ORGANITZAT UNA JORNADA PER EXPLICAR A LES ASSOCIACIONS DE LLEIDA LES NOVES OBLIGACIONS FISCALS

Dilluns, 16 de Març de 2015
General
S'HA ORGANITZAT UNA JORNADA PER EXPLICAR A LES ASSOCIACIONS DE LLEIDA LES NOVES OBLIGACIONS FISCALS

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat una jornada informativa dirigida a les associacions i les entitats sense ànim de lucre de la ciutat per donar a conèixer les obligacions que tenen en relació a la seva activitat econòmica i a la seva activitat amb persones. La tinent d’alcalde Montse Mínguez i els regidors Dolors Arderiu, Jesús Castillo, Txema Alonso i Paco Cerdà, juntament amb el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Joaquim Mateo, han assistit a la sessió que la Regidoria de Participació Ciutadana ha promogut, amb la col·laboració de les associacions, davant les modificacions fiscals aprovades recentment que afecten la gestió de les entitats. Més de 200 entitats han assistit a la jornada, que s’ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados, en què s’ha contextualitzat el sistema tributari espanyol dins l’àmbit de les associacions privades i les noves obligacions fiscals a càrrec de les entitats.

L’advocat i fundador del Despatx Moragues, Josep Maria Moragues Serna, i el president del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Lleida, Venanci Blanch, han estat els encarregats de donat els detalls del contingut de les noves obligacions fiscals. Així, les entitats s’han informat sobre l’impost de Societats a partir de l’any 2015 i a quines associacions afecta, la tributació, el règim sancionador o les eines i els recursos que estan al seu abast. També s’han exposat qüestions com la comptabilitat de partida doble, els models 200, 347 o 111 –que corresponen a impost de societats, operacions amb tercers i retencions IRPF- o les novetats i les obligacions amb la llei de transparència.

En acabar les exposicions, els assistents, principalment responsables de les juntes directives i de les àrees de gestió econòmica de les entitats, han pogut fer preguntes i plantejar dubtes al respecte.

 

  Tornar